Nabewerking interieurfotografie

Dat staat recht!

‘Worden de foto’s nog nabewerkt?’ krijg ik wel eens de vraag. Natuurlijk! Het fotograferen is maar het halve werk. Uiteraard, alles dat op locatie gedaan kan worden, hoeft niet meer nabewerkt te worden. Zo zorg ik samen met de klant dat het kantoor, een huis of de ruimte die gefotografeerd moet worden ‘foto-klaar’ is. Dat betekent opgeruimd, prullenbakken weg, tafels afgestoft en de stoelen netjes aangeschoven. Maar er blijft dan nog steeds een deel  nabewerking voor mij over als ik eenmaal thuis ben. 

Hoewel ik voor interieur- en architectuurfotografie met een groothoeklens werk, leg ik de ruimte vast zoals hij is. Een ruimte zal op mijn foto’s niet veel groter ogen dan dat hij is. Zeker bij vastgoedfotografie wil je geen teleurgestelde kijkers bij een bezichtiging hebben. 

Wat gebeurt er dan allemaal bij de nabewerking met een foto? Allereerst werk ik vaak met HDR, en maak ik uiteindelijk van 3 foto’s met verschillende belichtingen 1 goed belichte foto. Daarnaast werk ik de vervorming van de lens weg, pas ik het contrast, de scherpte en kleurbalans aan en poets waar nodig nog wat oneffenheden weg. 

Benieuwd naar een voor en na? Bekijk het hier!

Meer van mijn interieur werk zien? 

CLOSE