Contact

info@studiofotozo.nl

06 45 32 83 74

Fotodag Urbex

Fotodag met Thema: Urbex 

Wil je je verdiepen in het fotograferen van modellen op een gave urbex locatie? Dan is de Fotodag Urbex een uitkomst!

 

Waar gaan we naar toe?

Dit keer is het thema: URBEX! Yes, we gaan naar een gave urbex locatie niet ver over de grens bij Luik; Fort Chartreuse. Door mijn tweede passie architectuur, kan ik nog een uur over dit gebouw vertellen, maar ik hou het hier kort: dit ontzettend gaaf fort is door Nederlanders gebouwd ter verdediging van de stad Luik in 1817. Het is gebouwd op de Mont Cornillon en kwam in handen van de Belgen in 1830, na de Belgische Revolutie. Ook nog door Oostenrijkers en daarna Duiters bezet, is het fort sinds 1980 verlaten en heeft de natuur het pand overgenomen. Er groeien bomen om, in en door de muren, delen van de daken zijn omlaag gevallen en de trappen naar de tweede verdieping toe zijn ingestort. Maar veel klimmen hoef je er niet, de begane grond en eerste verdieping is nog goed begaanbaar.

Wat gaan we doen?

Het gebouw is een interessant gebouw vanwege het doolhof aan gangen, de hoeveelheid kleine aparte ruimtes er zijn en het grillige karakter. Er is veel graffiti gespoten op muren en vloeren, maar dat vind ik persoonlijk niet erg. Er zijn fotografen die vinden dat storend. Ik denk dat het onvermijdelijk is op een plek die is opengesteld voor publiek. Hoe dan ook, er zijn heel veel plekken in en om dit gebouw om hele gave foto’t te maken. En dat is wat we gaan doen op deze dag! Ik regel de modellen, accessoires en iets te drinken. Tevens zal ik externe flitsverlichting meenemen op accu (softbox, reflector en snoot beschikbaar). Indien je zelf verlichting wil meenemen, mag dat natuurlijk ook. Er zal ook een assistent zijn, die jullie kan helpen met reflectieschermen vasthouden e.d.

Voor wie?

De Fotodag Urbex is bedoeld voor fotograferen die hun camera al redelijk beheersen (weten wat diafragma, sluitertijd en ISO inhouden) en graag met modellen willen werken of de urbex explorers die het meer om de architectuur te doen is. Het fotograferen van de modellen is geen must. Er zijn modellen ter beschikking. Laat vooraf even weten of je voor het fotograferen van de modellen of de locatie komt. De Fotodag is geen workshop met een theoriegedeelte of theorie hand-out, maar een mogelijkheid om te fotograferen terwijl alles geregeld is onder begeleiding van een professioneel fotografe. Heb je zin om mee te doen? Meld je dan nu hier aan!

In deze Fotodag Urbex zit inbegrepen:
– individuele begeleiding bij het fotograferen en aansturen van de modellen
– een aantal ervaren modellen (aantal modellen afhankelijk van het aantal deelnemers)
– mogelijkheid tot gebruik maken van externe studiolampen met accu op de locatie
– diverse props/accessoires
– een drankje en een snack
– duur van de dag: 13:00-16:30 uur

Reserveer nu uw Foto-dag!
In verband met het regelen van locatie en modellen vragen wij u uiterlijk 5 dagen van tevoren te reserveren.
Tevens vraag ik je om door te geven of je de modellen wil fotograferen of de locatie.
Reserveer hier

 

Datum Fotodag Urbex:

zaterdag 8 september 2018

 

IMG_0120
luik1
luik copy6
luik copy5
luik copy4
luik copy2
IMG_0122

 

 

 

 

€ 59

 

 

 

 

 

Bekijk hier het complete aanbod  Workshops 
of volg ons op Facebook!
CLOSE